You are currently viewing Kako očistiti posudu za prašak u perilici rublja

Kako očistiti posudu za prašak u perilici rublja

 • Post author:
 • Post category:Novosti

Perilica je jedan od najčešće korištenih kućanskih aparata u kući. Uz hladnjak, štednjak i mikrovalnu pećnicu, to je sastavni dio ljudskog života. No, nevolja je nemilosrdno iskorištavajući svoju “kućnu pomoć”, ljudi često zaboravljaju da se morate brinuti o tome, a posebno između ostalog, da očistite pladanj stroja od ostataka praha i kamenca. Čini se da je nešto lakše? Ali upravo je ova jednostavna stvar koja često uzrokuje poteškoće s ljudima. Razgovarajmo o tome detaljno!

Doista, neiskusni korisnik automatske perilice može se susresti s činjenicom da neće moći odmah izvaditi posudu za prašinu, a u međuvremenu to može biti učinjeno jednim pokretom, glavna stvar je razumjeti princip.

Većina marki strojeva za pranje imaju jednostavnu ravnu ladicu s jezikom koja je blokira. Ovaj jezik djelomično zatvara odjeljak za sredstvo za ispiranje. Pritisnite prst na ovom jeziku, a zatim povucite ladicu prema sebi i izvući će se vrlo lako.

Posuda za pranje rublja također može imati neobičan dizajn. Nema toliko mnogo marki strojeva s nestandardnim posudama, ali su vrlo poznati, prvi put nije lako ukloniti posude za prašak takvih strojeva, no onda će stvari ići, glavno je razumjeti princip. Kako ukloniti posudu za prašak u perilici Indesit i Ariston, o njemu ćemo detaljno govoriti u članku s istim imenom, nećemo detaljno razmišljati o ovom pitanju.

Izvucite ladicu i nastavite čistiti. Fizičko čišćenje se svodi na uobičajene trljanje i struganje dijelova suhog praha i kamenca s unutarnje površine ladice. Bolje je obaviti ovaj postupak.

 1. Ako spremnik za prašak nije previše prljav, onda se može očistiti bez uporabe posebnih alata, a još više bez posipanja. Za početak samo isprati spremnik toplom vodom.
 2. Uzmi malu, ne previše tvrdu četku, morate očistiti svu prljavštinu iz ladice, a zatim ponovo isperite posudu s vodom.
 3. Sada uzmemo krpu, morate očistiti ostatke prljavštine, a zatim ponovno isperite ladicu.
 4. Stavili smo ladicu i nastavili koristiti perilicu rublja.

Sušilo za kosu

 Može se dogoditi da se kamenac i ukrućen prah ne mogu očistiti na uobičajeni fizički način, a zatim će se spašavati kemijsko čišćenje s posebnim sredstvima. Da bi se suho čišćenje uspjelo slaviti, potrebno je odabrati pravu kemiju koja će omogućiti čišćenje čak i vrlo otporne prljavštine. O tome ćemo govoriti u sljedećem odlomku, ali za sada ćemo nastaviti izravno na taj proces. “Čisto” kemijski, nemoguće je čistiti ladicu sami, morate očistiti sve iznutra perilice, ali ovo nije loše, ipak, ne samo da se pladanj mora očistiti.

Ako voda ne prodire u pladanj, deterdžent se neće isprati iz njega, stoga kemijsko čišćenje neće raditi – začarani krug. Ako je pladanj kontaminiran prekomjernim praškom i vapnenim ostatkom, on se čisti mješovitom metodom – kemijskom i fizičkom. To je učinjeno ovako.

 1. Izvadimo posudu i stavimo ga u bazen s toplom vodom.
 2. Uzmite aparat i izmjerite potrebnu količinu deterdženta.
 3. Ispraznite posudu i ulijte alat u posudu s ladicom.
 4. Pomičemo alat tako da se otapa u vodi.
 5. Ostavite posudu napunjenu u vodi s proizvodom nekoliko sati.
 6. Izvadimo posudu i očistimo ga četkom, a zatim i krpom.
 7. Operite pladanj čistom toplom vodom i stavite je na mjesto.

Proizvodi za čišćenje

Konačno, kao što je obećano, navest ćemo proizvode za čišćenje, koji često koriste domaćica kako bi se čistili pladanj za pranje rublja. Započnimo s tvorničkim kemijskim sredstvima za kućanstvo, što vam omogućuje da u cijelosti očistite perilicu, a ne samo pladanj.

 • Liječnik TEN “protiv bakterija”. Ovaj alat namijenjen je suhom čišćenju unutarnjih dijelova stroja za pranje, uključujući i ladicu. To će vam pomoći ako posuda za prašak nije jako prljava.
 • Frisch Activ. Kompleksni čistač za perilicu za pranje, uklanjanje kalupa, kamenca, ostataka deterdženta i sapuna. Očistite ladicu samo ako nije previše prljav.
 • Sandokkaebi. Sredstva, proizvedena u Južnoj Koreji. Savršeno čisti pladanj za pranje rublja, njegove spojeve i crijeva. To je relativno jeftino.