You are currently viewing Pravi način pranja osjetljive odjeće

Pravi način pranja osjetljive odjeće

  • Post author:
  • Post category:Novosti

Ispravno je reći da jako malo ljudi zaista voli pranje rublja. Možda pranjem svega zajedno uštedite na vremenu i trudu, no donjem rublju, pletenini i svili morate pružiti malo posebne njege ili riskirati njihovu štetu.

Vođenje brige o najosjetljivijim odjevnim predmetima

Ručno pranje može zahtjevati puno vremena – no mi znamo da se vi želite pobrinuti za svoje najosjetljivije odjevne predmete. Zato naša Bosch perilica rublja ima programe za vunu i za ručno pranje koji su prikladni za sve vaše osjetljivo rublje koje je potrebno prati ručno.

Uvijek pročitajte oznaku na odjevnom predmetu

Prema odjeći se treba odnosti kao prema investiciji: pobrinite se za nju i ona će opstati. Nemojte i neće! Zato uvijek pogledajte njenu oznaku da vidite je li za nju potrebno ručno pranje, kemijsko čišćenje ili neki drugi posebni postupak za najbolju njegu.

Upotrijebite vrećicu za rublje

Vrećice za rublje male su mrežaste vrećice osmišljene za zaštitu osjetljivih odjevnih predmeta poput donjeg rublja, od petljanja i oštećenja u perilici rublja. Uz to, vrećice za rublje mogu spriječiti ispadanje malih predmeta iz odjeće u perilicu za rublje. Tipičan primjer su žice iz grudnjaka. Izabrane predmete stavite u vrećicu za rublje i odaberite program za osljetljivu odjeću za unutarnji mir.

Slične odjevne predmete perite zajedno.

Nasuprot uvriježenom mišljenju, većinu osjetljivog rublja moguće je prati u perilici rublja – ukoliko to činite ispravno. Izaberite odjevne predmete od iste vrste tkanine i upotrijebite odgovarajući program za količinu rublja: Na primjer, miješani program koristi se za 3,5 kg, program za pamuk za 9 kg itd. U svojem priručniku možete naći prave količine rublja tako da sve ima mjesta za temeljito čišćenje.

Upotrijebite odgovarajući deterdžent

Obični su deterdženti odlični za uklanjanje prljavštine, no mogu biti pregrubi za osjetljivu odjeću. Uložite u deterdžent za pranje rublja koji je osmišljen upravo za pranje osjetljivih tkanina. Bit će dovoljno blag za očuvanje odjevnog predmeta, a dovoljno jak da ukloni mrlje. Drugačija se pravila primjenjuju na vunu: Uvijek koristite poseban deterdžent za vunu jer ona ima svoje zahtjeve zbog svog životinjskog izvora. Naši savjeti za bijelu odjeću: Upotrijebite univerzalan deterdžent u prašku. Zaštititi će blještavilo bijelih odjevnih predmeta, ali i uništiti bakterije. Tako jamči najviši stupanj higijene.

Dobro iskoristite naše posebne postavke.

Bosch perilice rublja opremljene su specijaliziranim programima osmišljenim kako bi vam pomogli pri čišćenju i održavanju nezgodnih tkanina bez strke i zbrke. Naš program za osjetljivu odjeću/svilu Delicate/Silk savršen je za svilu i za osjetljivu sintetičku odjeću, a naš program za vunu vašim zimskim čupavcima pruža vrhunsku njegu.