You are currently viewing Kako prati odjeću za bebe

Kako prati odjeću za bebe

  • Post author:
  • Post category:Novosti

Koji roditelj instinktivno ne čini sve za zdravlje svoje bebe? U svim područjima novog života. Čak i kad je riječ o pranju rublja dolazi do pitanja: Kako da zaštitim svoju bebu od štetnih bacila i bakterija? Trebam li poseban deterdžent? Jesu li kemijski aditivi sigurni za moju bebu? Kako mogu ukloniti mrlje, zaštititi kožu svoje bebe i istovremeno osjetljive odjevne predmete? Sakupili smo nekoliko savjeta i trikova za higijensko pranje odjeće za bebe perilicom rublja od Boscha, tako da svu pozornost možete posvetiti svojem malom slatkišu.

Savjet 1: Nepopustljiv prema bacilima, nježan prema osjetljivoj koži.

Rublje koje nije dobro oprano često na sebi zadržava čestice alergena koje mogu nadražiti kožu. Zato smo razvili funkciju AllergyPlus. Ako se ta funkcija odabere, dulje se održava viša temperatura pri pranju i dodaje se još jedno ispiranje kako bi se učinkovito i u najvećoj mjeri smanjila količina preostalih alergena. To znači manje čestica peludi, životinjskih dlaka i grinja na vašoj odjeći. Ovaj je program idealan za alergičare i one s osjetljivom kožom.

Savjet 2: Pripazite s aditivima za pranje rublja – koža vaše bebe bit će vam zahvalna.

Sredstva za dezinfekciju zvuče kao praktičan odabir za pranje na niskim temperaturama. Loša strana: Ako odjeća nije temeljito isprana, mogu na njoj ostati tragovi. Iako ti djelići nisu uvijek vidljivi, mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući nadraženu kožu ili alergije – posebice ako vaša beba ima osjetljivu kožu.

Savjet 3: Mrlje od hrane za bebe uklonite čim se pojave.

Može biti teško ukloniti mrlje od hrane za bebe poput pirea od mrkve ili umaka od rajčice. Za uklanjanje takvih mrlja često je potrebno ručno pretpranje ili upotreba dodatnih kemikalija koje mogu biti štetne za osljetljivu kožu vaših mališana.

Jeste li ikada čuli za AntiStain System naših perilica rublja? Pomaže vam pouzdano i automatski ukloniti i najtvrdokornije mrlje: od hrane za bebe, trave, do rajčica – bez kemijskih dodataka ili ručnog pretpranja.

Savjet 4: Uzmite u obzir blagi deterdžent – Za bebin bezbrižni osmjeh

Postoji mnogo mogućnosti za deterdžente bez mirisa i bez boje. Posebice su osmišljeni za bebe i malu djecu. Ti posebni deterdženti najčešće imaju nježniju formulaciju koja jamči da se bebina osjetljiva koža neće nadražiti.

Savjet 5: Kako biste uštedjeli na vremenu, upotrijebite odvojenu košaru za rublje

Kada pelena procuri, ne želite saznati da imate samo još jedan bodi. Odvojena košara za rublje samo za odjeću vaše bebe olakšava vam pranje rublja. Osim toga, uštedjet ćete i na pretraživanju rublja cijele obitelji kako biste našli predmete poput čarapica i opršnjaka.

Savjet 6: Za uštedu još više vremena upotrijebite sušilicu

Jedva stižete oprati svu bebinu odjeću i potrebna vam je pomoć? Ako još uvijek nemate sušilicu, razmislite o njoj, ako na dan rublje perete i sušite više od jedanput. Vaša će sušilica uskoro postati vaša najbolja prijateljica jer će vam olakšati pranje rublja, a odjeća vaše bebe brže će biti spremna na nošenje: Imat ćete čistu, suhu odjeću za bebu nakon približno dva sata.