You are currently viewing Staviti votku u perilicu rublja?

Staviti votku u perilicu rublja?

  • Post author:
  • Post category:Novosti

Ne, nisi pogrešno pročitala!  Votka je pravi tajni sastojak pri pranju rublja  Otkrit ćemo ti zašto bi prilikom pranja rublja trebala stavljati votku  direktno u perilicu rublja U nekim zemljama su već i bake znale da je votka pravi svestrani pomagač u kućanstvu (pri tome ne mislimo na pijenje votke!). Sastojci votke djeluju kao dezinficijens, antioksidans i antiseptik. Zbog toga je možeš koristiti za čišćenje rana i dezinfekciju površina tijekom čišćenja. Međutim, votka također može biti od velike pomoći prilikom pranja rublja: alkohol sjajno može osvježiti miris smrdljivih ručnika.

Ovako djeluje pranje votkom Napuni perilicu rublja, a zatim dodaj deterdžent. Sada ulij oko 1/3 šalice votke. Preostalu votku u šalici možeš popiti 🙂  Šalimo se, naravno. Uključi stroj i pričekaj da se napuni vodom. Zaustavi i pričekaj oko sat vremena, a zatim ga ponovno uključi te ostavi da pranje završi. Začudit će te supersvježi miris ručnika iz perilice rublja!

Votka za traperice Alkohol također može pomoći prilikom čišćenja traperica. Ako se želiš brinuti o trapericama i ne želiš ih staviti direktno u perilicu rublja, votka (ulivena u bočicu s raspršivačem) je brzo sredstvo. Naime, alkohol ubija bakterije.